Comandamentul Flotei

Cladirea a fost construita de catre societatea engleza „Danube and Black sea Railway” intre anii 1879 si 1881, dupa planurile arhitectului Alexandru Orascu, in stil neoclasic cu frontoane. A servit initial ca hotel, numit mai intai „Terminus", apoi
„Carol I".

Situat in apropierea Farului Genovez, acest hotel , care rivaliza cu cele mai frumoase edificii din Europa, dispunea de 90 de camere si saloane spatioase cu balcoane. In interior erau amenajate mai multe bai calde si reci, la fiecare etaj al hotelului.

In cei peste 100 de ani de existenta, cladirea a avut diverse destinatii, multe dintre ele fiind direct legate de Marina Militara. Intre anii 1924 si 1927 cladirea a fost supraetajata si a devenit camin ofiteresc, fiind preluata de catre Cercul Militar. In 1931 hotelul a fost desfiintat, iar cladirea a gazduit Cercul Militar Regele Carol I. In 1932 a fost organizata aici prima expozitie a unui muzeu al Marinei Romane.

Din anul 1978 a devenit sediul Comandamentului Marinei Militare, iar intre 1982-1983 cladirea a fost restaurata, pastrandu-se stilul neoclasic.

In ultimii ani, sarbatorirea, pe 15 august, a Zilei Marinei Romane, care are loc pe esplanada impozantului edificiu, numit de localnici Sediul Amiralitatii, a sporit considerabil atractivitatea acestui fermecator obiectiv turistic.